• Håndlagde naturprodukter for kropp og sjel
Utviklet med kjærlighet i vår hage

Ringblomstsalve


Familiens favoritt! 🌼💛🐝

Ringblomstsalve kan også fås i 15 ml aluminiumskrukke, 30 ml glasskrukke og 60 ml glasskrukke.

Denne nydelige salven gjør huden glad og fornøyd. Det er blitt min personlige pleie som jeg bruker daglig til ansikt og hals. Den kan også brukes som sminkefjerner og nattkrem. Gir fin glød og næring til huden. 

Den kan også hjelpe for en rekke hudproblemer som eksem, tørr hud, urenheter/kviser, bleieutslett, strekkmerker, forkjølelsessår, soppinfeksjoner, sprukken og solskadet hud.

Menn liker den gjerne som avslutning etter barbering og den er helt super for sprukne hæler og lepper. Også fin som kuldesalve. 

Den er håndlaget og uten kunstig fargestoff, parfyme eller andre tilsetningsstoffer.

For alle aldre. 


Ingredienser: 


  • Økologisk kaldpresset olivenolje (INCI: Olea Europaea Oil)

Olivenolje er en kaldpresset, Debiosertifisert økologisk ekstra jomfruolje presset av fruktkjøtet fra oliven. 

Består primært av omega-9 fettsyren, oljesyre, men inneholder også E-vitamin, squalane, phytosteroler og essentielle fettsyrer. 


  • Økologiske ringblomster fra egen hage (INCI: Calendula officinalis) 

Ringblomst som også går under navnet Morgenfrue, er en blomst med lange tradisjoner i folkekulturen og er blitt brukt både som medisin, fargestoff i matvarer og klær samt som ingrediens i kosmetikk i uminnelige tider.

I middelalderen ble den ansett som et kjærlighetssymbol og mye overtro er også knyttet til blomsten. Det ble sagt at et bad med blomstene vil gjøre at du vil møte beundring og respekt på din vei, om det ikke er helt sant er det jo lov å drømme seg litt bort der du drysser noen ringblomsten under puten eller i badevannet. Det ble også sagt at dersom du berører ringblomstene med nakne føtter vil du kunne forstå fuglenes språk. 

Det som er helt sikkert er at har du ringblomster i hagen din kan ofte se hva været blir, fordi blomstene åpner seg ved soloppgang og lukker seg ved solnedgang. Dersom de ikke åpner seg om morgenen betyr det at det blir regn. 

Ringblomster inneholder mange gode betennelsesdempende stoffer som gjør den til et ypperlig valg ved mange ulike hudlidelser. Det er virkelig en yndet skatt som også biene og humlene vet å prissette. 


  • Bivoks 

Bivoks er ubleket naturvoks utvunnet av bikaker som utskilles fra kjertlene hos biene. Det brukes til å bygge opp cellene i bikuben.

Bivoks har betennelsesdempende og anti-bakterielle egenskaper. Det inneholder blant annet vitamin A som stimulerer cellefornyingen. Det beskytter også huden mot tap av fuktighet. Den jeg bruker i ringblomtsalven er helt uten tilsetningstoffer. 


  • Kaldpresset havtorn/tindvedolje ((Hippophae rhamnoides)

Havtornolje/tindved er en 100% naturlig vegetabilsk olje kaldpresset av pulpen fra havtornfrukter. 

Oljen er meget velegnet til moden, tørr, skadet og sart hud. Havtorneolje er derfor et spesielt naturlig valg når det kommer til pleie av ansikt, øyeomgivelserne og lepper, samt i aftersun produkter og produkter til behandling av problemhud.

Havtornolie inneholder essensielle fettsyrer, omega-6 fettsyren linolsyre og omega-3 fettsyren alfa-linolensyre pluss reparerende omega-7 fettsyrer, som er med på å få huden til at fungere optimalt. Oljens sammensetning gjør, at den virker regenererende, helende og forebygger fukttap.

Havtornolje har et høyt innhold av karotenoider, som gir oljen en intens rød-orange farge. Sammen med de andre ingrediensene i ringblomstsalven er det med å gi huden en vakker glød. 

 

  • E-vitamin (Tocopherol, Helianthus Annuus Seed oil)

E-vitamin er tilsatt produktet som en antioksidant, som til dels beskytter hudceller mot skadelige virkninger og dels beskytter fettstoffer mot harskning. E-vitamin er dessuten med på å bevare hudens elastisitet og smidighet.

Velegnet til alle hudtyper. E-vitamin er et naturlig fettoppløselig vitamin utvunnet av vegetabilske oljefrø fra solsikke. 


Personlig bruk og erfaring:

Jeg har hatt ringblomstsalve i min families husapotek i mange år. I de senere årene er den blitt min favoritt dagkrem om høst/vinter. Og jeg bruker den uten eterisk olje som sminkefjerner.

Jeg bruker den som leppepomade og til såre hudområder. Hver gang jeg hører noen fortelle de har hudproblemer tilbyr jeg dem ringblomstsalve, fordi jeg vet hvor god den er. 

Jeg dyrker selv ringblomstene jeg bruker i salven. Gleden over å se ringblomstene som spirer i bedet om våren og deretter lager et hav av solskinnsfarger om sommeren og høst betyr enormt mye. Blomstene tiltrekker seg bier, humler og sommerfugler. Jeg plukker varsomt hver blomst for hånd og legger den til tørk før jeg legger dem på et norgesglass med olivenolje. Her blir det stående på et mørkt rom noen måneder før jeg siler og bruker den nydelig blandingen til å utvikle salve. Dette er virkelig et håndlaget produkt jeg lager med den største kjærlighet og jeg vet at på veien med å utvikle salven gjør jeg også litt for å ta vare på insektene våre. En salve for deg. En salve for naturen vår. 


Tilbakemeldinger fra kunder:  

"Barna mine slåss om denne salven og jeg må nå har en krukke til hver. Den er så god for sprukne lepper og sår hud." Kvinne 42 år

"Dette er blitt min favoritt ansiktskrem." Kvinne 43 år 

"Denne salven er noe av det beste jeg har prøvd for sprukne hæler." Kvinne 52 år 

"Salven hjalp meg etter jeg hadde en føflekkoperasjon i ansiktet og arret er nesten helt borte." Kvinne 75 år 

"Jeg hadde forsøkt det meste på apoteket for min tynne og såre hud i ansiktet og dette er det første produktet som virkelig har hjulpet meg." Kvinne 85 år 


Holdbarhet på produkter er 1 år. Det anbefales å oppbevare produktet ikke i direkte sollys. 


Når du kjøper ringblomstsalve fra Vlinderhagen får du med et bokmerke med et dikt jeg har skrevet til hvert produkt, sammen med en beskrivelse av salven og ingredienser. Ringblomstsalve er en ypperlig gave til deg selv og noen du er glad i. 

Fly avsted til stedet i ditt hjerte hvor sommerfuglene bor som minner deg om at du har en helt unik oppgave på denne jord.-9