• Håndlagde naturprodukter for kropp og sjel
Utviklet med kjærlighet i vår hage

Skrivegløddråper


Skrivegløddråper kan fremme konsentrasjon og meditasjon med to favoritt eteriske oljer immortelle og rosmarin i mykgjørende kaldpresset sesamolje. 

Denne blandingen kommer i en mørk brun roll-on flaske på 10 ml (av glass) og i en 50 ml dråptetellerflaske. Roll-on flasken er perfekt å ha med seg i til parken, på en kafé, på toget, på skolen. Ja, hvor enn du skulle trenge litt oppløftende effekt. Har du et fast skrivested hjemme kan jeg anbefale dråpetellerflasken. Det følger med både skrukork og pipette tilden. 

Ta noen dråper f.eks på håndleddene eller på tinningen og kjenn den gode effekten. 

For ungdom og voksne fra 12 år. 


Ingredienser: 


  • Økologisk kaldpresset sesamolje (INCI: Sesamum Indicum Oil)

Sesamolje (INCI: Sesamum Indicum Oil) Kaldpresset, filtrert økologisk sesamolje er laget fra rensede sesamfrø. 

Sesamolje har blitt brukt i århundrer og er også kjent fra ayurveda som en olje god for å redusere stress i kroppen.

Sesamfrøene inneholder mye sink, som er et essensielt mineral som øker produksjonen av kollagen, og gjør huden mer elastisk, samtidig som den hjelper til med å reparere hudcellene. Sesamolje inneholder også mye av vitamin D og B, og mest av alt, den naturlige antioksidanten vitamin E.

Oljen kan også hjelpe til med å fjerne miljøgifter fra kroppen, hvis du masserer oljen godt inn i huden. 

Oljen inneholder 45% av den essentielle fettsyren linolsyre, antioxidanter og en svak naturlig solfaktor. 


  • Viltvoksende immortelle eterisk olje (INCI: Helichrysum bracteiferum)

Utvinnet av destillat av viltvoksende blomst på det afrikanske kontinent. Kalles også for superarnika. Når det vokser vilt betyr det at plantene ikke er blitt utsatt for sprøytemidler. 

Det en varmende eterisk olje som gir ro og indre balanse. Den vil derfor være et godt valg når man føler seg stresset eller overveldet. På grunn av dens beroligende egenskaper er den også ypperlig ved meditasjon og til å fremme "bakkekontakt."

Immortelle skal også ha betennelsesdempende og antibakterielle egenskaper, noe som kan gjøre den effektiv mot forkjølelse og hoste. Den skal også være god for huden og kunne hjelpe ved eksem og mindre sår/lette brannskader.


  • Rosmarin eterisk olje (INCI: Rosmarinus officinalis)

Økologisk rosmarin olje. Fremstillt ved vanndampdestillering av økologiske blad fra Rosmarinus officinalis.

Det poetiske navnet på Rosmarin er "Dugg fra havet-" Denne planten er i seg selv en sanseopplevelse med sin oppfriskende egenskap. 

Rosmarinolje er kjent for sine gode evne til å fremme hukommelse og økt konsentrasjon og er blitt brukt siden oldtiden. I de gamle klostre ble det plantet rosmarin som nonnene brukte som middel til å fremme meditasjon og bønn. Det sies at de lys illa blomstene fikk sin farge fra Jomfru Marias blå kappe som hun la over blomstene. 

I tillegg til rosmarins oppløftende egenskaper kan den også brukes ved blant annet hodeverk og sirkulasjonsforstyrrelser.

Inneholder Limonen og linalool.


  • E-vitamin (Tocopherol, Helianthus Annuus Seed oil)

E-vitamin er tilsatt produktet som en antioksidant, som til dels beskytter hudceller mot skadelige virkninger og dels beskytter fettstoffer mot harskning. E-vitamin er dessuten med på å bevare hudens elastisitet og smidighet.

Velegnet til alle hudtyper. E-vitamin er et naturlig fettoppløselig vitamin utvunnet av vegetabilske oljefrø fra solsikke. 


Personlig erfaring og bruk: 


Jeg måtte utvikle en egen skriveblanding. Personlig har jeg hatt så stor nytte av eteriske oljer på min egen skrivereise, blant annet grunnet oljenes beroligende effekt, men også evnen de har til å kunne fremme konsentrasjon og bedre hukommelse. 

Skriving er for meg terapi og jeg skriver både dikt og noveller. Jeg har en egen skribentside og om du har lyst å lese finner du den her: Det Litterære Apotek

Det var særlig to oljer jeg i flere år har valgt i min skriveprosess - nydelige immortelle og oppkvikkende rosmarin - og slik ble skrivegløddråpene til. Utblandet i herlig kaldpresset sesamolje. Jeg håper mange vil få glede av denne blandingen. 


Tilbakemeldinger fra kunder:

"Jeg elsker lukten og har den ved min side hver gang jeg trenger litt skriveglød." Kvinne 43 år 


Holdbarhet: 1 år. Det anbefales å oppbevare produktet uten direkte sollys.


Det følger med et fint bokmerke med dikt og en beskrivelse av oljen og bruk på baksiden. Skrivegløddråpene er en fin gave til seg selv eller noen du er glad i.