• Håndlagde naturprodukter for kropp og sjel
Utviklet med kjærlighet i vår hage

Sommerfugldråper


En inspirasjonsblanding av de eteriske oljene rosmarin, lavendel og sitrongress i kaldpresset mykgjørende sesamolje. 

En herlig velduftene olje som også pleier huden og kan hjelpe ved smerter. 

Leveres i 10 ml lysrosa roll-flaske (glass) eller i en 50 ml dråpetellerflaske. Ta noen dråper på håndleddene, på tinningen, eller andre plasser hvor oljen kan trekke inn og du kan nyte duften. Roll-on er veldig fin til å ha med seg i vesken. 

For ungdom og voksne fra 12 år. 


Ingredienser:


  • Økologisk kaldpresset sesamolje (INCI: Sesamum Indicum Oil)

Sesamolje (INCI: Sesamum Indicum Oil) Kaldpresset, filtrert økologisk sesamolje er laget fra rensede sesamfrø. 

Sesamolje har blitt brukt i århundrer og er også kjent fra ayurveda som en olje god for å redusere stress i kroppen. 

Sesamfrøene inneholder mye sink, som er et essensielt mineral som øker produksjonen av kollagen, og gjør huden mer elastisk, samtidig som den hjelper til med å reparere hudcellene. Sesamolje inneholder også mye av vitamin D og B, og mest av alt, den naturlige antioksidanten vitamin E. 

Oljen kan også hjelpe til med å fjerne miljøgifter fra kroppen, hvis du masserer oljen godt inn i huden. 

Oljen inneholder 45% av den essentielle fettsyren linolsyre, antioxidanter og en svak naturlig solfaktor. 


  • Økologisk lavendel eterisk olje (NCI: Lavandula Angustifolia Oil)

Lavendel økologisk eterisk olje er fremstilt ved vanndampdestillering av blomster fra økologisk Lavandula angustifolia.

Lavendel symboliserer sannhet og evig kjærlighet og er blitt brukt siden antikken som bad, til renselse og som parfyme. Lavendel betyr "å vaske." 

Lavendelolje er kjent for sin gode evne til å fremme ro og kan også hjelpe for bedre søvn. Det er også en olje som brukes ved forkjølelse, feber, smerter og ulike hudproblemer, som brannskadet. 

Virker antiseptisk, talgregulerende, beroligende og cellefornyende.  

Inneholder Linalool, citral, geraniol og limonen. 


  • Økologisk rosmarinolje (INKI: Rosmarinus Officinalis Leaf Oil)

Økologisk rosmarin olje. Fremstillt ved vanndampdestillering av økologiske blad fra Rosmarinus officinalis.

Det poetiske navnet på Rosmarin er "Dugg fra havet-" Denne planten er i seg selv en sanseopplevelse med sin oppfriskende egenskap. 

Rosmarinolje er kjent for sine gode evne til å fremme hukommelse og økt konsentrasjon og er blitt brukt siden oldtiden. I de gamle klostre ble det plantet rosmarin som nonnene brukte som middel til å fremme meditasjon og bønn. Det sies at de lys illa blomstene fikk sin farge fra Jomfru Marias blå kappe som hun la over blomstene. 

I tillegg til rosmarins oppløftende egenskaper kan den også brukes ved blant annet hodeverk og sirkulasjonsforstyrrelser.

Inneholder Limonen og linalool.


  • Økologisk sitrongressolje (INCI: Cymbopogon Flexuosus Oil)

Økologisk lemongras (sitrongress) eterisk olje. Fremstillt ved vanndampdestillering av gresset Cymbopogon flexuosus.


Sitrongress er oppløftende og stimulerende med sin forfriskende lukt av sitron. Den kan også bidra til å fremme konsentrasjon. En herlig olje å starte dagen med. Kan også brukes ved fordøyelsesbesvær, muskelsmerter og den er særlig god for fet hud. 


Inneholder Citral, geraniol, linalool, citronellol, limonen og eugenol. 


  • E-vitamin (Tocopherol, Helianthus Annuus Seed oil)

E-vitamin er tilsatt produktet som en antioksidant, som til dels beskytter hudceller mot skadelige virkninger og dels beskytter fettstoffer mot harskning. E-vitamin er dessuten med på å bevare hudens elastisitet og smidighet.

Velegnet til alle hudtyper. E-vitamin er et naturlig fettoppløselig vitamin utvunnet av vegetabilske oljefrø fra solsikke. 


Personlig erfaring og bruk: 

Da jeg bestemte meg for å utvikle sommerfugldråper ville jeg lage en blanding bestående av noen av mine absolutte favorittoljer.

Jeg spurte meg selv: "Hvilke oljer er det jeg aldri kan leve uten og som jeg også henter fram når jeg trenger ekstra inspirasjon?" Det var tre oljer som gikk igjen. De har fulgt meg siden tidenes morgen da jeg oppdaget eteriske oljer på slutten av 90-tallet og det er noe med dem som gjør at jeg aldri heller blir lei, verken av lukten eller effekten. Og disse tre sammen synes jeg er helt magiske.

Jeg testet ut blandingen over lengre tid på meg selv og på flere av mine fine yogaelever. De ble like begeistret som meg og slik ble sommerfugldråpene skapt.

I tillegg til den oppløftende effekten de har er det også mange andre gode effekter som du kan lese ovenfor. Sitrongress er den jeg gjerne tar fram ved muskel- eller magesmerter. Lavendel er den jeg aldri reiser på tur uten grunnet dens mange bruksområder. I min familie velger vi den dersom vi er syke med feber og hodeverk, den er super ved brannskader og kan hjelpe ved myggstikk. Rosmarin er bare en ener for å fremme konsentrasjon spør du meg. Test dem ut og så håper jeg du blir like fornøyd som meg!

Ved kjøp av sommerfugldråpene får du også med et nydelig bokmerke med et dikt jeg har skrevet, i tillegg er det også en beskrivelse av oljen på baksiden. Det er en fin gave å gi til deg selv eller noen du er glad i. 


Tilbakemeldinger fra kunder:

"Elsker denne blandingen. Lukten er helt nydelig." Kvinne 52 år

"Jeg opplever oljen gir meg inspirasjon på tyngre dager." Kvinne 33 år 

"Jeg bruker den hver dag og elsker den." Kvinne 42 år 

"Jeg bruker den også på anspente muskler og opplever den hjelper meg til å slappe mer av." Kvinne 46 år 

"Jeg bruker den som erstatning for parfyme." Kvinne 53 år 


Holdbarhet: 1 år. Det anbefales å oppbevare produktet uten direkte sollys.

 

Det følger også med et fint bokmerke med et dikt og beskrivelse av oljen på baksiden. En fin gave til deg selv eller noen du er glad i.