• Håndlagde naturprodukter for kropp og sjel
Utviklet med kjærlighet i vår hage

Kurs i Aroma ApoteketLæren om eteriske oljer og bruken av ekstrakter fra naturen til helse og velvære


Eteriske oljer er utvinnet fra blomster, frø, blader, bark, frukt og andre deler av planten og kalles gjerne plantens immunforsvar. Det utvinnes blant annet med destillasjon. Læren om eteriske oljer har vært kjent i mange tusen år og det eldste destillasjonsapparatet ble funnet i Indusdalen og antas å være rundt 5000 år. 

I Vlinderhagen kan du delta på en egen kursserie, Aroma Apoteket, hvor du kan lære om bruken av eteriske oljer og hvordan du kan lage ditt helt eget hjemmeapotek. Våren 2023 lanserte Vlinderhagen også sin helt egen naturserie - Vlinderhagens dråper og natursalver - en serie med økologiske produkter for hud og for psykisk støtte i hverdagen. Nettbutikk er snart på plass og da vil du kunne lese mer om produktene. 

Jeg har over 25 års erfaring i bruken av eteriske oljer og brenner for å dele videre verdifull kunnskap jeg har bygget opp gjennom mange år. Bruken av blomster, urter og aromatisk kan være til god hjelp ved stress og psykisk uhelse, i tillegg har det mange andre helsefordeler. 

I Aroma Apoteket vil du lære hvordan du på enkle måter kan lage dine helt egne produkter basert på ekstrakter fra naturen. Jeg har alltid vært nøye med det jeg inntar og smører på huden. Jeg ser det slik at hver dag har vi mulighet til å gjøre gode valg og da må vi tenke over verdikjeden på det vi kjøper. En krem du finner i butikken kan lett inneholde en rekke stoffer som både kan være skadelige for naturen og deg. Vi tror gjerne at siden det selges i butikken er det ok, men slik er det dessverre ikke. 

På kurs kan du lære hvordan du lager din helt egen oljeblanding, krem og salve. På vår- og sommerhalvåret avholdes de fleste av kursene i Egenes kolonihage og på høst- vinterhalvåret avholdes kursene i lokalene i Hillevåg. Vi bruker ofte planter ut fra sesong og du lærer hvordan du kan bruke planter fra din egen hage/balkong eller planter du finner ute i naturen som støtte for deg selv og til å lage din helt personlig hudpleie. I tillegg bruker vi selvfølgelig rene eteriske oljer. Da kan du ikke være i tvil om hvor produktet du smører deg med kommer fra. Høres det ikke herlig ut? 


Dette er noe av det du kan lære på våre kurs:

 • Lage hjemmelaget ringblomstsalve

 • Lag fet hudkrem for vinteren

 • Lage eteriske oljeblandingen for immunforsvaret

 • Lage eteriske oljeblanding for å senke stress og indre uro

 • Lage dampbad for huden 

 • Hvordan sette sammen oljer til diffuser 

 • Lage sukkerskrubb til kroppen

 • Og mye mye mer ….

 


KURS I AROMA APOTEKET


Dette er et praktisk og teoretisk kurs, hvor du blir invitert inn i aromaens nydelige verden.

Kurset tar for seg læren om hvordan vi kan bruke ekstrakter og oljer fra blomster og planter til bedre helse og velvære. Vi bruker også ferske og tørkede urter. Under hver samling får du også en liten innføring i Ayurveda som betyr visdom om livet. Det er en av verdens eldste legekunstner.

Hver årstidssamling presenterer ulike eteriske oljer, slik at har du deltatt før så får du nytt påfyll hver gang. 


Dette får du på kurset: 

 • Hjemmelaget urte- og krydderdrikk ved ankomst

 • Du får en innføring i noen av sesongens urter og krydder 

 • Du får en innføring i læren om eteriske oljer og presentasjon av utvalgte eteriske oljer 

 • Så langt det lar seg gjøre lager vi produkter ut fra sesong. Du får alltid med deg hjem 1 flaske/krukke med egenkomponert eterisk oljeblanding/krem basert på rene ingredienser. Vi streber etter å bruke mest mulig økologiske produkter

 • Du får tilsendt på e-post med et hefte du kan printe ut som inneholder oppskrifter og beskrivelse av oljene/plantene 

 • Alle som vil får også mulighet til å låne inspirerende bøker fra Det Litterære Apotek

Kursene holdes normalt i Stemorstubben 94 i Egenes kolonihage i Stavanger. 

Sesongen for kurs i 2024 starter igjen i mai/juni. Jeg gleder meg til å invitere dere til gode stunder i hagen. 

For deg som ikke bor i nærheten kan jeg glede med at jeg kommer til å utvikle nettkurs som vil bli lansert i 2024.

Hjertelig velkommen skal du være!