• Håndlagde naturprodukter for kropp og sjel
Utviklet med kjærlighet i vår hage

Gartnerdråper


Gartneren og den naturglade trenger sin egen olje. Dette er en nydelig olje utviklet spesielt for ansiktet, men kan også brukes til sår hud på utsatte områder.  

Å smøre seg med denne oljen er en nydelig avslutning om kvelden etter en lang dag ute. Den kan også brukes som et serum under dagkremen. 

Garnerdråpene er for ansiktet, men den er også fin for hender som har jobbet mye i jorden. Den er drøy i bruk så du trenger kun noen dråper. Smør deg inn og kjenn den gode effekten. Hvis du ønsker en olje for kroppen på kveldstid kan jeg anbefale lavendeldråpene. 

Gartnerdråper leveres i liten søt flaske på 10 ml for deg som har lyst til å teste den og den leveres i en 50 ml grønn glassflaske med skrukork og pipette. Det anbefales å bruke pipette til daglig bruk hjemme, men dersom du skal på reise bør du bruke skrukork for å unngå lekkasje. 

For ungdom og voksne fra 12 år. 


Ingredienser:


  • Jojobaolje kaldpresset av økologiske jojobanøtter (INCI: Simmondsia chinensis)

Økologisk jojobaolje er egentlig en flytende voks som er kaldpresset av økologiske jojobanøtter.

Det er en halvfet olje som absorberes hurtig av huden. Oljen beskytter og gjenoppbygger hudbarrieren, så risikone for irritert hud og fukttap minimeres. Den regulerer også hudens produksjon av talg og har antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaper. Pleier håret og gjør det glatt. Jojobaolje inneholder også naturlig solbeskyttelse. Oljen består primært av stabile umettede omega- 9 fettsyrer, og er derfor meget holdbar. Jojobaolje minner om hudens sebum, og kan brukes direkte på huden og i håret.


  • Ringblomstolje (NCI: Prunus Amygdalus Dulcis Oil + Calendula Officinalis)

Økologisk søt mandelolje er presset av skallfrie mandler og filtrert, og har et høyt innhold av oljesyre (omega-9) og ca. 23% av den essentielle fettsyre linolsyre. 

Mandeloljen er tilsatt økologisk ringblomsturt som virker regenererende og helende. Ringblomst som også går under navnet Morgenfrue, er en blomst med lange tradisjoner i folkekulturen og er blitt brukt både som medisin, fargestoff i matvarer og klær samt som ingrediens i kosmetikk i uminnelige tider.

I middelalderen ble den ansett som et kjærlighetssymbol og mye overtro er også knyttet til blomsten. Det ble sagt at et bad med blomstene vil gjøre at du vil møte beundring og respekt på din vei, om det ikke er helt sant er det jo lov å drømme seg litt bort der du drysser noen ringblomsten under puten eller i badevannet. Det ble også sagt at dersom du berører ringblomstene med nakne føtter vil du kunne forstå fuglenes språk. 

Det som er helt sikkert er at har du ringblomster i hagen din kan ofte se hva været blir, fordi blomstene åpner seg ved soloppgang og lukker seg ved solnedgang. Dersom de ikke åpner seg om morgenen betyr det at det blir regn. 

Ringblomster inneholder mange gode betennelsesdempende stoffer som gjør den til et ypperlig valg ved mange ulike hudlidelser. Det er virkelig en yndet skatt som også biene og humlene vet å prissette.


  • Økologisk nyperosefrø olje (INCI: Rosa Canina Fruit Oil)

Nypefrøolje er en økologisk og 100 % naturlig vegetabilsk olje kaldpresset av kjerner fra økologisk nyperose (Rosa camina).

Nypefrøolje er en utmerket olje til tørr, sensitiv, skadet og aldrende hud. Den virker regenerende, oppstrammende, helende og cellefornyende. Ca 80 % av oljen består av essentielle fettsyrer, som Omega-3 og Omega-6 og alfa-linolensyre. Utover det inneholder oljen vitamin A, betakaroten og vitamin E. 


  • Økologisk frankincense eterisk olje (INCI: Boswellia carterii)

Fremstillt ved vanndampdestillering av harpiks fra Boswellia, som er et 2-5 meter høyt tre, alltidgrønt rikt tre med tykk stamme som hører hjemme i Midtøsten og Afrika. Barken på treet innholdet gummuiharpiks og det er fra denne harpiksen den eteriske oljen utvinnes.

Frankincense har vært verdsatt i flere tusen år og var trolig like verdsatt som gull. I bibelen går det under navnet røkelse og var en av de tre gavene Jesusbarnet fikk av de tre vismenn. Oljen er kjent for å kunne fremme dypere åndedrett, noe som er nyttig for å fremme indre ro og meditasjon. Det er en velbrukt olje for å roe et anspent nervesystem og kan også hjelpe ved ulike lunge- og luftveinsinfeksjoner. 

Det er en velegnet olje til moden, sensitiv og aldrende hud. Kan også hjelpe mot arr. Frankincense stimulerer cellefornyelsen og kan forebygge og hjelpe ved rynker, slapp hud og blodsprengninger.  

Inneholder: Limonen og linalool. 


  • E-vitamin (Tocopherol, Helianthus Annuus Seed oil)

E-vitamin er tilsatt produktet som en antioksidant, som til dels beskytter hudrceller mot skadelige virkninger og dels beskytter fettstoffer mot harskning. E-vitamin er dessuten med på å bevare hudens elastisitet og smidighet.

Velegnet til alle hudtyper. E-vitamin er et naturlig fettoppløselig vitamin utvunnet av vegetabilske oljefrø fra solsikke. 


Personlig bruk og erfaring:

Jeg ønsket meg en silkemyk olje til ansiktet og slik ble gartnerdråpene til. Selv jobber jeg mye i hagen og jeg fikk lyst å lage en olje som var fin å bruke etter lange dager ute i solen. Jeg elsker å grave med hendene i jorden uten hansker og denne oljen kan også være fin å bruke til negler og neglebånd etterpå. 

Jeg håper du vil bli like glad i gartnerdråpene som meg.


Tilbakemeldinger fra kunder:  

"Jeg føler huden min gløder etter jeg tok den i bruk." Kvinne 75 år

"Det oppleves som om rynkene glattes litt ut." Kvinne 46 år 

"Denne oljen er helt nydelig. Anbefales" Kvinne 37 år 

"Gartnerdråpene er helt fantastisk!" Kvinne 52 år 


Holdbarhet på produkter er 1 år. Det anbefales å oppbevare produktet ikke i direkte sollys. 

Det følger med et fint bokmerke med dikt skrevet. På baksiden av kortet er det en beskrivelse av oljen og bruk. En fin gave å gi til deg selv og noen du er glad i.