• Håndlagde naturprodukter for kropp og sjel
Utviklet med kjærlighet i vår hage

Hjertefryd

Hjertefryd 🩷🌸🦋

Som navnet sier er dette en deilig fryd for hjertet. Med eksklusive oljer er dette en balsam som både pleier huden din og virker beroligende. 

Den er et av Vlinderhagens produkt som inneholder urter fra egen hage. Sitronmelisse - som også går under navnet Hjertensfryd - er blant ingrediensene i denne balsamen. Den leveres i en hvit pumpeflaske på 50 ml. 

Balsamen kan brukes både dag- og natt. Den er beregnet til ansikt, hals og bryst. Den kan også hjelpe for en rekke hudproblemer som tørr og sår hud. 

Den inneholder helt fantastiske oljer og fettstoffer. Les mer om de ulike ingrediensene nedenfor. 

Den er håndlaget og uten kunstig fargestoff eller andre tilsetningsstoffer.

For barn og voksne fra 3 år.


Ingredienser: 


  • Økologisk kaldpresset solsikkeolje (INCI: Helianthus anuus seed oil. )

Solsikkeolje er en tørr olje som minner om tistelolje. Den er rik på linolsyre. Den fremstilles av frø fra solsikkeblomsten. 


  • Sitronmelisse fra egen hage (INCI: Calendula officinalis) 

I Urtekilden står det at Sitronmelisse er en gammel legeplante som Karl den Store lot plante i enhver klosterhage fordi den hadde så gode legende virkninger. Planten har til alle tider vært høyt skattet, og den var en av yndingsplantene til Paracelsus. Han skriver: ”Av alle de urter som jorden frembringer, er melisse den beste for hjertet”, og betegnet sitronmelisse som en ”livseliksir” som kunne fornye hele mennesket. 

Sitronmelisse går også under navnet Hjertensfryd.  Den kan minsker følelsen av nervøsitet og indre uro, og vil ofte berolige et galopperende hjerte.

Et menneske som plages av uro og nervøsitet og ikke greier å falle til ro om kvelden, vil ha godt av å prøve sitronmelisse - enten som te eller hva med å prøve Vlindehagens Hjertefryd. 


  • Bivoks 

Bivoks er ubleket naturvoks utvunnet av bikaker som utskilles fra kjertlene hos biene. Det brukes til å bygge opp cellene i bikuben.

Bivoks har betennelsesdempende og anti-bakterielle egenskaper. Det inneholder blant annet vitamin A som stimulerer cellefornyingen. Det beskytter også huden mot tap av fuktighet. Den jeg bruker i ringblomtsalven er helt uten tilsetningstoffer. 


  • Økologisk kaldpresset kakaosmør (INCI: Theobroma Cacao But)

Kakaosmøret gjør produktet fastere og det beskytter og bløtgjør huden. Inneholder ca. 62% mettede fettsyrer. 

 

  • Økologisk kaldpresset kokosolje (INCI: Cocos nucifera) 

Kokosolje er fuktighetsgivende og kan også redusere betennelse. Den kan også øke produksjonen av kollagen som hjelper til med å stramme opp huden og reduserer synligheten på streker og rynker.


  • Økologisk kaldpresset granatepleolje (INCI:Punica Granatum Oil)

Granatepleolje er en økologisk regenererende  ansiktsolje som fremmer dannelsen av collagen i huden.

Granatepleoljen i Hjertefryd er et 100% naturlig "No waste" vegetabilsk olje, kaldpresset av kjerner fra økologisk granateple. 

Denne antioksidantrike oljen er kjent for sin evne til å nære, beskytte og revitalisere huden. Granatepleolje er en rik kilde til essensielle fettsyrer, vitaminer og antioksidanter, inkludert punicinsyre, en unik fettsyre som er kjent for sine kraftige anti-inflammatoriske og antialdringsegenskaper. Denne allsidige oljen bidrar til å gi dyp næring og fukt til huden, slik at den føles myk, glatt og smidig. Den bidrar også til å redusere forekomsten av fine linjer og rynker, samtidig som den forbedrer den generelle tonen og teksturen i huden. Granateplefrøolje passer for alle hudtyper, inkludert sensitiv hud, og dens milde natur gjør den til et trygt og effektivt alternativ for daglig bruk.


  • Økologisk bringebærfrøolje (INCI: Rubus Idaeus seed oil)

Denne oljen er uraffinert og kaldpresset fra bringebærfrø. 

Bringebærfrøolje er rik på antioksidanter, inkludert vitamin E, omega-3 og karotenoider. Denne oljen er et reparerende og styrkende produkt som virker mot aldring av huden. Bringebærfrøolje er mykgjørende, fuktighetsgivende og beskyttende. Svært gunstig for sensitiv og rød irritert hud, og for tørr, matt og moden hud. 


  • Squalane fra oliven (INCI: Squalan)

Squalane er et 100 % plantebasert mykgjøringsmiddel som utgjør en naturlig bestanddel av hudens fett. Virker beskyttende, bløtgjørende og fungerer som transportmiddel for at andre fettoppløselige stoffer skal trenge hurtigere og dypere inn i huden.

Squalane gir huden et silkemykt utseende, og virker fuktighetsbevarende, beskyttende og mykgjørende. Ligner hudens egen sebum og kan spille en stor rolle når man ønsker å oppnå en sunn hud. Hindrer påvirkning av frie radikaler. 


  • Økologisk lavendel eterisk olje (INCI: Lavandula Angustifolia Oil)

Lavendel økologisk eterisk olje er fremstilt ved vanndampdestillering av blomster fra økologisk Lavandula angustifolia.

Lavendel symboliserer sannhet og evig kjærlighet og er blitt brukt siden antikken som bad, til renselse og som parfyme. Lavendel betyr "å vaske." 

Lavendelolje er kjent for sin gode evne til å fremme ro og kan også hjelpe for bedre søvn. Det er også en olje som brukes ved forkjølelse, feber, smerter og ulike hudproblemer, som brannskadet hud og acne. 

Virker antiseptisk, talgregulerende, beroligende og cellefornyende.  

Inneholder Linalool, citral, geraniol og limonen. 


  • E-vitamin (Tocopherol, Helianthus Annuus Seed oil)

E-vitamin er tilsatt produktet som en antioksidant, som til dels beskytter hud- og hårceller mot skadelige virkninger og dels beskytter fettstoffer mot harskning. E-vitamin er dessuten med på å bevare hudens og hårets elastisitet og smidighet. Velegnet til alle hud- og hårtyper. E-vitamin er et naturlig fettoppløselig vitamin utvunnet av vegetabilske oljefrø fra solsikke. 


Personlig bruk og erfaringer:

Denne balsamen er helt nydelig og den inneholder også Kariannes favoritt eterisk olje som er lavendel. Den etterlater huden myk og god. Den er fantastisk å bruke før du legger deg. Masser den godt inn på ansiktet, halsen og brystet. Av erfaring kan sitronmelisse og lavendel hjelpe for indre uro og søvnforstyrrelser. Lag deg en god kvelds rutine og la deg bade i effektene av Vlinderhagens hjertefryd i det du går til sengs. 


Holdbarhet på produkter er 1 år. Det anbefales å oppbevare produktet ikke i direkte sollys. 


Når du kjøper ringblomstsalve fra Vlinderhagen får du med et bokmerke med et dikt jeg har skrevet til hvert produkt, sammen med en beskrivelse av salven og ingredienser. Hjertefryd er en ypperlig gave til deg selv og noen du er glad i.